Фото: Кабмін

Шмигаль заявив про величезний дефіцит боєприпасів у світі

У світі наразі спостерігається дефіцит боєприпасів. У зв'язку з цим Україна має виробляти їх на території своєї країни. 

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю Financial Times.

"Ми маємо величезний дефіцит боєприпасів не лише в Україні, а й у всьому світі. Ми розуміємо, що повинні виробляти їх тут, в Україні, тому що в усьому світі вони закінчилися, вони вичерпані. Всі склади порожні", — заявив глава уряду.

За словами Шмигаля, уряд України робить висновки з уроків різкого збільшення виробництва БпЛА, яке зросло з "кількох десятків минулого року" до "десятків тисяч" у 2023 році.

Також видання зазначає, що створення індустрії закупівель снарядів, артилерії та засобів ППО є набагато складнішим завданням, ніж для безпілотників, в умовах глобального дефіциту ключових компонентів і сировини.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Варто додати, що німецький оборонний концерн Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" утворили спільне підприємство. Воно буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої нашими партнерами Україні. 

Також керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Раніше Володимир Зеленський повідомив про створення в Україні Альянсу оборонних індустрій. Він наголосив, що зараз у нашій державі на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси. Водночас відкриваються їхні пріоритети та стає зрозумілим, що буде зі стандартами оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 15:59