Фото: bituk.media

"Дія" готує шість нових сервісів для українців

Невдовзі в застосунку "Дія" з’являться нові послуги. Очікується, що сервіс розшириться на шість додаткових функцій.

Про це повідомили в прес-службі Мінцифри.

Серед нововведень:

  • Подання заяв на шлюб. Очікується, що ця послуга займатиме до 15 хвилин. Однак одружитися в застосунку все ще неможливо.

  • Заміна посвідчення водія. Ця послуга вже була доступна в "Дії" з 2021 року, але через повномасштабне вторгнення її унеможливили задля безпеки. Наразі розробники планують повернути зазначену функцію на портал.

  • Скасування належного користувача. У "Дії" можна поширити техпаспорт на авто іншій людині. Тепер Мінцифри планує додати ще й послугу "повернення" цього документа.

  • Витяг про несудимість. Якщо ваші дані є у відповідних реєстрах — онлайн-витяг автоматично "підтягнеться" в застосунок за декілька хвилин.

  • Судові рішення. Міністерство планує розробити систему, яка надсилатиме в застосунок документ про рішення щодо вашої судової справи. Відтак, українцям не потрібно буде особисто ходити до суду.

  • Розмитнення авто. Ця функція буде доступна після всіх доопрацювань і ухвалень. Ви зможете онлайн розмитнити авто в кілька "кліків" у застосунку.

Нагадаємо, раніше в Мінцифри розповіли, що готують запуск посвідчення ветерана та послуг для бізнесу в додатку "Дія". Оновлення можуть з’явитися вже найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 15.02.2023 17:29