Фото: Telegram Світлани Тиханоської

До 15 років за ґратами: у Білорусі заочно засудили Тихановську

У Білорусі суд заочно засудив екс-кандидата у президенти Світлану Тихановську. Її засудили до 15 років тюрми.

Про це повідомляє Белта.

Зазначається, що суд визнав винною Тихановську у "змові, вчиненій з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом".

Також колишню кандидатку у президенти звинуватили у "створенні екстремістського формування та керівництві ним, публічних закликах до захоплення влади та діях, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі".

Крім того, до 18 років за ґратами у виправній колонії суворого режиму засудили і опозиційного політика, екс-дипломата Павла Латушко.

Сама ж Тихановська зазначила, що попри будь-які вироки продовжить боротися із режимом Лукашенка.

"З ним або без нього — я і демократичні сили робили і продовжимо робити все можливе, щоб звільнити наших політичних в’язнів і привести нашу країну до демократичних змін... 5, 16, або 22 роки…І я не хочу думати про режимних чиновників, суддів, прокурорів. Тих, хто вчиняє ці злочини. Нехай вони краще подумають про себе самі: бо Лукашенко не захищатиме їх у справжньому, незалежному суді, для якого білоруські юристи вже зібрали достатню кількість свідчень. Він рятуватиме лише себе та своє близьке коло", — заявила Тихановська

Нагадаємо, Світлана Тихановська у 2020 році брала участь у президентських виборах у Білорусі після того, як її чоловіка не допустила ЦВК. Пізніше Сергія Тихановського затримали та запроторили до в’язниці. У грудні Тихановського засудили до 18 років колонії. За даними білоруської ЦВК, Тихановська посіла друге місце та отримала 10% голосів. Проте опозиціонери вважають, що за неї проголосували 70-80% виборців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2023 15:10