МіГ-31К. Джерело: росЗМІ

До Білорусі за останню добу прилетів вже другий МіГ-31К, — "Гаюн"

У п'ятницю, 10 жовтня, до Білорусі прилетів ще один російський винищувач МіГ-31К. Цей літак є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал". 

Як повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн", винищувач приземлився на білоруському військовому аеродромі "Мачулищі". 

Зазначається, що вчора на цей аеродром прибував такий самий російський винищувач. Варто додати, що літаки класу МіГ-31К Повітряних сил Російської Федерації були відсутні в Білорусі з квітня 2023 року. Тоді росіяни спільно з білорусами проводили імітаційні вильоти цих літаків, через що в Україні багато разів оголошували масштабні повітряні тривоги.  

Що відомо про МіГ-31К

МіГ-31К — це модифікація радянського багатоцільового перехоплювача МіГ-31, розроблена для запуску гіперзвукових ракет "Кинджал". МіГ-31К може виконувати завдання перехоплення повітряних цілей і завдання ударів по наземних об'єктах за допомогою високоточних ракет.

Основним озброєнням цього літака є гіперзвукова ракета "Кинджал", яка має дальність до 2 000 кілометрів і може досягати швидкості в 10 разів більше швидкості звуку. Літак обладнаний сучасними системами, що дозволяють ефективно виявляти й ідентифікувати цілі, а також координувати дії з іншими військовими підрозділами.

Нагадаємо, що з 30 вересня білоруська армія проводила черговий етап перевірки з'єднань і військових частин. Мінськ перевіряв готовність і здатність виконувати завдання підрозділами військово-повітряних сил і протиповітряної оборони.

У Центрі протидії дезінформації пояснили, що це є частиною політики Кремля зі створення напруги на українському кордоні. Наразі загроза від сусідньої держави лежить лише в інформаційній площині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 14:55