Фото ілюстративне. Джерело: білоруські ЗМІ

У Білорусі почали перевірку боєздатності ППО та авіації

У понеділок, 30 вересня, білоруська армія почала черговий етап перевірки з'єднань та військових частин. Мінськ перевіряє готовність та здатність виконувати завдання підрозділами військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони Республіки Білорусь, особовому складу, у тому числі військовозобов'язаним, покликаним із запасу, належить виконати весь комплекс заходів щодо підготовки озброєння, військової та спеціальної техніки до застосування, а також вийти у призначені райони.

"Заходи перевірки планово нарощуватимуться із залученням для виконання навчально-бойових завдань усіх полігонів споруджених сил", — зауважили у білоруському міноборони.

Зазначається, що у ході перевірки заплановано пересування військової техніки. Через це можливе тимчасове обмеження руху цивільного транспорту дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Зауважимо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у 2022 році надав росіянам білоруську територію для вторгнення російських військ до України. Саме з території Білорусі окупанти зайшли на Київщину. Водночас білоруська армія не брала прямої участі у повномасштабній російсько-українській війні, але проводить постійні військові навчання. 

Нагадаємо, що 5 вересня у повітряний простір Білорусі залетіло не менше восьми російських "шахедів". Водночас білоруська протиповітряна оборона знищила щонайменше два безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.09.2024 16:19