Колаж: Центр національного спротиву

Бояться протистояння з Україною: у Центрі нацспротиву розповіли про настрої військових Білорусі

На всіх рівнях військово-політичного керівництва Білорусі простежується бажання уникнути участі у бойових діях проти України. Такі настрої є панівними в сусідній країні.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Представники силових структур Білорусі в неформальних розмовах визнають, що білоруська армія не зможе протистояти Силам оборони України в разі прямого військового зіткнення", — йдеться в повідомленні.

Це пояснюється відсутністю достатньої кількості людей і озброєння. Ситуація погіршується ще й тим, що Білорусь передала Росії значні обсяги озброєння та боєприпасів, які залишилися у спадок від СРСР.

"А ще — відсутністю досвіду сучасної війни та небажанням особового складу збройних сил Білорусі до участі у бойових діях проти України", — додали в Центрі нацспротиву.

До того ж успішна операція Сил оборони України в Курській області Російської Федерації ще більше посилила зневіру у власних спроможностях серед силових кіл Білорусі.

"У розмовах "не під запис" проводяться прямі паралелі між збройними силами Білорусі та тими російськими підрозділами, які забезпечували оборону кордону в Курській області", — зауважили в Центрі національного спротиву.

Там акцентували, що бояться білоруси й за свої нафтопереробні заводи та добре розуміють, що повністю перебувають у зоні ураження українських ракет і БпЛА, а війська протиповітряної оборони Білорусі не мають бойового досвіду.

"Враховуючи те, що російські війська протиповітряної оборони не здатні захистити свої власні нафтопереробні заводи від Сил оборони України, то що вже казати про Білорусь", — підсумували в Центрі національного спротиву.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час прес-конференції з литовським колегою Гітанасом Науседою у Києві у четвер, що на білоруському кордоні є скупчення військ, проте процес контрольований.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2024 21:18