МіГ-31К. Джерело: росЗМІ

Уперше за півтора року в Білорусь прилетів російський МіГ: "Гаюн" пояснив, що це означає

Винищувач МіГ-31К із Росії, ймовірно, прилетів на один з аеродромів Білорусі. Таких видів авіації там не фіксували з квітня 2023 року. Цей літак є носієм гіперзвукових ракет "Кинджал".

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". За його даними, винищувач МіГ-31К повітряно-космічних сил Росії приземлився на білоруському аеродромі "Мачулищі", що неподалік від Мінська.

У моніторинговій групі додали, що винищувачів типу МіГ-31К не фіксували в Білорусі з 6 квітня 2023 року. При цьому тоді Росія та Білорусь імітували вильоти МіГ-31К. Це, своєю чергою, призводило до масштабних повітряних тривог в Україні.

МіГ-31К — це модифікація радянського багатоцільового перехоплювача МіГ-31, розроблена для запуску гіперзвукових ракет "Кинджал". МіГ-31К може виконувати завдання перехоплення повітряних цілей і завдання ударів по наземних об'єктах за допомогою високоточних ракет.

Основним озброєнням МіГ-31К є гіперзвукова ракета "Кинджал", яка має дальність до 2 000 кілометрів і може досягати швидкості в 10 разів більше швидкості звуку. Літак обладнаний сучасними системами, що дозволяють ефективно виявляти й ідентифікувати цілі, а також координувати дії з іншими військовими підрозділами.

Нагадаємо, що з 30 вересня білоруська армія проводила черговий етап перевірки з'єднань і військових частин. Мінськ перевіряв готовність і здатність виконувати завдання підрозділами військово-повітряних сил і протиповітряної оборони.

У Центрі протидії дезінформації пояснили, що це є частиною політики Кремля зі створення напруги на українському кордоні. Наразі загроза від сусідньої держави лежить лише в інформаційній площині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 18:53