Фото ілюстративне зі соцмереж

Що насправді означає перевірка боєздатності ППО та авіації у Білорусі: роз'яснення РНБО

Масштабна перевірка боєготовності білоруських військ є частиною політики Кремля зі створення напруги на українському кордоні. Наразі загроза від сусідньої держави лежить лише в інформаційній площині.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Центр протидії дезінформації. У відомстві наголосили, що на сьогодні основна загроза для України з боку Білорусі — інформаційна. 

"Постійними перевірками військ на тлі войовничих заяв білоруських посадовців, кремль намагається постійно нагнітати напругу на кордоні та утримати на білоруському напрямку наші сили", — йдеться у заяві ЦПД.

У Центрі також запевнили, що наразі у Білорусі на кордоні немає сил для вторгнення на територію України.

Раніше повідомлялось, що у ході перевірки на території Білорусі заплановано пересування військової техніки. Через це можливе тимчасове обмеження руху цивільного транспорту дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Зауважимо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у 2022 році надав росіянам білоруську територію для вторгнення російських військ до України. Саме з території Білорусі окупанти зайшли на Київщину. Водночас білоруська армія не брала прямої участі у повномасштабній російсько-українській війні, але проводить постійні військові навчання. 

Нагадаємо, що 5 вересня у повітряний простір Білорусі залетіло не менше восьми російських "шахедів". Водночас білоруська протиповітряна оборона знищила щонайменше два безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 19:12