Фото: Офіс президента

До комюніке Саміту миру приєдналася країна з Південної Америки

До підсумкового комюніке Саміту миру, який пройшов у Швейцарії з 15 по 16 червня, приєдналася Гаяна. 

Про це повідомляє прес-служба уряду Швейцарії.

Зазначається, що наразі це вже 89 підпис під комюніке Саміту миру. Варто наголосити, що Гаяна — це держава, яка розташована у Південній Америці. Вона межує з Бразилією та Венесуелою. Країна здобула свою незалежність від Великої Британії у 1966 році. Населення цієї країни становить 795 тисяч осіб. 

Раніше, а саме 24 червня, президент Володимир Зеленський повідомляв, що до комюніке Саміту миру приєдналася африканська країна Малаві.

"Ще одна африканська країна, Малаві, сьогодні приєдналася до першого підсумкового комюніке Саміту миру", — написав гарант у мережі Х.

Варто зазначити, що з 15 по 16 червня у Швейцарії відбувся Саміт миру. У ньому взяли участь представники понад сотні країн світу і низки міжнародних організацій. Сторони обговорили шляхи реалізації положень формули миру, яку запропонував Володимир Зеленський. За підсумками Саміту країни та організації, які брали у ньому участь, підписали підсумкове комюніке. Документ, зокрема, передбачає необхідність контролю України над Запорізькою атомною електростанцією та обміну полоненими всіх на всіх.

Нагадаємо, 16 червня під час прес-конференції за результатами Саміту миру у Швейцарії Зеленський повідомляв, що наступна зустріч у такому форматі має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу. Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2024 12:21