Фото ілюстративне. Джерело: "АрміяInform"

До використання у ЗСУ допустили імітаційний індивідуальний комплект бійця, який розробили в Україні

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до використання у військах імітаційний індивідуальний комплект бійця Kit 3.0. Він виготовлений одним із вітчизняних підприємств для практичної підготовки воїнів в умовах максимально наближених до реального бою.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Там уточнили, що індивідуальний комплект складається з лазерного випромінювача, який закріплюється на стрілецькій зброї та амуніції, що фіксує ураження, та "стрес-белта" (браслету).

"Навісний випромінювач на особистій зброї імітує ведення вогню. Він посилає лазерні імпульси, які фіксуються датчиками на шоломі чи жилеті умовного противника. Браслет одягають на руку для тактильного відчуття влучань. Під час ураження боєць відчуває електричний імпульс "стрес-белта", а його амуніція підсвічується червоним світлом", — пояснили українські військові.

Вони додали, що використання таких комплектів під час тактичних тренувань дозволяє інструкторам визначати ефективність кожного з учасників заняття за багатьма параметрами: влучність, вправність переміщення тощо. Відповідно, потім можна провести аналіз дій і надавати рекомендації для подальшого удосконалення практичних навичок.

"Виробники та розробники зразків озброєння та військової техніки з додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки", — зауважили в Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України завершили досудове розслідування щодо колишніх заступника міністра оборони, виконувача обов’язків керівника Департаменту державних закупівель Міністерства оборони та посадовця Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України, які закупили неякісну амуніцію для українських воїнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 18:55