Фото: ілюстративне. Джерело: chas.news

У Міноборони допустили до використання новий безпілотник "Чаклун": що про нього відомо

Міністерство оборони кодифікувало і допустило до постачання дрон вітчизняного виробництва "Чаклун". Безпілотник збудований за літаковою схемою.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, дрон досить компактний за розмірами, втім мультифункціональний.

У відомстві зауважили, що виробники й розробники зразків озброєння та техніки із додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки на електронну пошту: mdalc@mil.ua.

Що відомо про дрон "Чаклун"

Безпілотник має компактні габарити та може коригувати вогонь артилерії. Завдяки використанню високотехнологічних матеріалів має стійкість до ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

Крім того, цей безпілотний комплекс використовує створений вітчизняними програмістами спеціально для нього програмне забезпечення для управління. Дрон можна використовувати за будь-яких погодних умов. 

Нагадаємо, що, за словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, Україна активно працює над зменшенням вартості зброї, під час її виготовлення співпрацює з приватним сектором. Нещодавно презентували нову далекобійну ракету-дрон під назвою "Паляниця", яка коштує менше мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2024 14:48