Колаж: TrueUA

"До всіх одне прохання": в "Укренерго" звернулися з важливим закликом до громадяр

Щоби зменшити навантаження на енергосистему України, варто перенести енергоспоживання на денні години. Тим часом енергетики продовжують працювати над ремонтом пошкоджених енергооб'єктів.

Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, залишивши відповідний допис на своїй Facebook-сторінці.

"Обмеження енергопостачання на завтра не заплановані. Укренерго наразі не прогнозує планових відключень. Спекотна погода відступила на 10 градусів вниз, минулого тижня з планового ремонту вийшли додаткові генерувальні потужності. Споживачі отримали перепочинок на певний час", — зазначив він.

За його словами, енергетики ж продовжують працювати — тривають ремонтні роботи на пошкоджених обʼєктах, зводиться захист (останні дронові атаки вкотре підтвердили, що він працює), готується енергосистема до зими.

"До всіх одне прохання — якщо є можливість, переносьте енергоспоживання наразі на денні години, з 11 до 15. В цей час найбільша сонячна активність і комфортна температура для роботи сонячних станцій. І, будь ласка, звикайте до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку та ввечері. Ця звичка всім нам знадобиться восени й узимку", — підсумував Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення Пенні Пріцкер, яка перебуває з офіційним візитом у Києві, заявив, що США виділять кошти на енергетичні потреби України. Йдеться про 500 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.07.2024 23:17