Пенні Пріцкер та Денис Шмигаль. Джерело: Telegram українського прем'єра

Україна отримає від США $500 млн на зміцнення енергосистеми

Сполучені Штати Америки виділять кошти на енергетичні потреби України. Йдеться про 500 мільйонів доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі зі спеціальним представником Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення Пенні Пріцкер, яка перебуває з офіційним візитом у Києві. 

"Подякував США за оголошення про надання 500 мільйонів доларів нових коштів на енергетичну допомогу та переадресування раніше оголошених 324 мільйони доларів на екстрені енергетичні потреби в Україні. Підтримка енергетики є для нас сьогодні критично необхідною, аби відновити знищене ворогом", — зазначив він.

Також Шмигаль обговорив з Пріцкер питання надання Україні коштів від заморожених російських активів та роботу Мультидонорської координаційної платформи.

"Висловив вдячність за підтримку рішення країн G7 про надання Україні $50 млрд за рахунок майбутніх доходів від заморожених активів РФ. Для нас важливо, щоб кошти були доступні Україні вже з 2025 року та була можливість направити їх на всі критичні потреби, включно з військовими", — заявив прем'єр.

За словами Шмигаля, Україна у 2024 році має отримати від США 7,85 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки. Перші 3,9 мільярда доларів очікуємо вже найближчими тижнями.

Нагадаємо, що 26 липня Європейський Союз виділив перший транш на підтримку України, отриманий від заморожених активів Російської Федерації. Йдеться про 1,5 мільярда євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.07.2024 16:53