Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

До Землі наближається комета, яка може бути яскравішою за зірки: коли її можна побачити

До Землі наближається комета C/2023 А3, яка можливо буде яскравішою за зірки. До того ж любителі космічних явищ, ймовірно, зможуть побачити її навіть неозброєним оком.

Про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що комету C/2023 A3 вперше виявили на початку минулого року. Тоді вона була далеко за орбітою Юпітера, на відстані близько 1,09 мільярда кілометрів від Сонця. Об'єкт спочатку прийняли за астероїд, але згодом з'ясували, що це комета, яка прямує до Землі.

За словами астрономів, комета C/2023 А3 почала свій рух до Сонця з Хмари Оорта, тобто сферичної оболонки Сонячної системи, наповненої крижаними тілами. При цьому це перша подорож комети до Сонця. 

Водночас, за прогнозами науковців, 27 вересня 2024 року комета наблизиться до нашої зірки на відстань 58 мільйонів кілометрів. За два тижні після цього комета максимально зблизиться із Землею і опиниться на відстані 71 мільйон кілометрів від нашої планети. Відтак, в середині жовтня можна буде розглянути і саму комету, і її хвіст.

Проте, як зауважили фахівці, комета народилася в хмарі Оорта. Такі небесні тіла раніше ніколи не підходили до Сонця. Вони вкриті матеріалом, який легко випаровується. До того ж при наближенні до зірки їхня яскравість знижується. Зазвичай зниження яскравості спостерігається, коли комети перетинають орбіту Марса. 

Очікується, що комета C/2023 A3 досягне цієї точки в середині липня. Якщо після цього вона продовжить світити, існує ймовірність, що її можна буде побачити із Землі вже восени.

Нагадаємо, раніше астронавти NASA натрапили у космосі на цікаву знахідку. Вони виявили рештки загубленого понад вісім місяців тому помідора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 23.05.2024 22:18