Фото: Pixabay

До Землі наближається величезний астероїд: чи є загроза

У 2029 році повз Землю пролетить гігантський астероїд, який можна буде побачити неозброєним оком. Астероїди такого розміру наближаються так близько до нашої планети раз на 5-10 тисяч років.

Про це пише IFLScience.

Астероїд Апофіс, завширшки 375 метрів, виявили 20 років тому. За прогнозами вчених у 2029 році цей космічний камінь може впасти на Землю. Зокрема, очікується, що за п'ять років Апофіс підлетить до Землі на дуже близьку відстань — приблизно 32 тисячі кілометрів. Деякі супутники обертаються навколо Землі на більшій відстані від планети.

Передбачається, що астероїд навіть буде видно неозброєним оком у нічному небі.

Згідно з повідомленням Європейського космічного агентства, такий близький проліт астроїда Апофіс є однією з найрідкісніших космічних подій. Вчені вважають, що камені такого розміру підлітають так близько до Землі приблизно раз на 5-10 тисяч років.

Водночас, на думку вчених, гравітація Землі змінить орбіту астероїда, а також швидкість його обертання навколо своєї осі. Це може призвести до виникнення землетрусів або зсувів на поверхні каменю. За допомогою космічного апарату астрономи хочуть побачити ці зміни на астероїді, який складається із силікатного матеріалу і суміші нікелю та заліза. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Землі наближається комета C/2023 А3, яка можливо буде яскравішою за зірки. До того ж любителі космічних явищ, ймовірно, зможуть побачити її навіть неозброєним оком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 23.06.2024 13:57