Доба В АТО: троє українських військових загинули та 8 отримали поранення

09 СЕРПНЯ 2017 08:35

Як повідомляє TrueUA, з посиланням на прес-центр штабу АТО, російсько-терористичні війська продовжують порушувати  Мінські домовленості та здійснюють обстріли українських позиції.

«Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 28 разів порушили перемир’я. 3 українських військових загинули, ще 8 отримали поранення, один – бойову травму», – йдеться у повідомлені.

Ввечері найбільш гаряче було на Приморському напрямку.

«Близько 18 години, внаслідок мінометного обстрілу українських укріплень поблизу Широкиного, отримав поранення один наш військовий. А в результаті ворожої провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного, один український захисник загинув. Також, наприкінці доби, під мінометний вогонь бойовиків потрапили наші позиції у районі Талаківки та Красногорівки. А з озброєння БМП злочинці двічі били по українських захисниках у Чермалику», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що на Луганському напрямку, неподалік Новотошківського, бойовики застосовували міномет калібру 120 міліметрів. А українські укріплення в районі Золотого, Троїцького та Новозванівки обстрілювали із озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою, ще один український боєць отримав поранення.

Крім того, на Донецькому напрямку напружена ситуація і далі зберігається на околицях Авдіївки та на шахті Бутівка. Тут увечері бандити активно застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

Події, 09.08.2017 08:35