Фото: прес-служба ДБР

Доповідав рашистам про настрої мешканців Ізюма: ДБР повідомило про підозру посіпаці росіян

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру колишньому правоохоронцю з міста Ізюм Харківської області. Під час окупації він відстежував та доповідав ворогу про настрої місцевого населення та про надзвичайні ситуації, які траплялися в Ізюмі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Зазначається, що активно співпрацювати із загарбниками чоловік почав на початку березня 2022 року. Спочатку його призначили на посаду помічника чергового, а згодом він став оперативним черговим в каральному підрозділі окупантів.

"Для того аби росіяни володіли достатньою інформацією і могли реагувати на всі можливі загрози, зрадник постійно моніторів ситуацію в місті. Про все, що йому вдавалося дізнатися, він доповідав не лише керівництву окупаційного відділку, а й військовим РФ", — повідомили правоохоронці й зазначили, що після звільнення міста зрадник втік до Росії.

ДБР повідомило йому про підозру за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України) заочно. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань розпочало майже 1 300 кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки. Серед них: 1 тис. 33 кримінальних провадження за фактом державної зради (ст. 111 КК України), 210 кримінальних проваджень — за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 17 кримінальних проваджень — щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 КК України) та інші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 19:00