Фото: Pixabay

Дощі, грози, але подекуди +28°С: синоптик розповів, як зміниться погода цього тижня

Цього тижня в Україні очікується нестійка погода з різкими коливаннями температури повітря та атмосферного тиску. Очікуються дощі в супроводі поривчастого вітру та гроз.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog. 

"В результаті зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи, погода в нашій країні прогнозується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця. Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях. Південно-східні регіони продовжать перебувати в аномально теплій повітряній масі, тоді як на західні та північно-західні області України пошириться досить холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова. Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі", — каже Кібальчич. 

У вівторок, 16 квітня, в Україні очікується нестійка погода. У більшості областей, окрім південної та центральної частини, пройдуть короткочасні дощі, а подекуди можливі грози. Температура повітря в північних і західних областях вночі від +6 до +11°С, вдень від +12 до +17°С. У південних, центральних і східних областях вночі від +11 до +16°С, вдень від +23 до +28°С. Вітер на Лівобережжі південно-західний 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

У середу, 17 квітня, у більшості областей пройдуть дощі, місцями інтенсивні. Опади оминуть південно-східні регіони країни. Подекуди не виключені грози. Вітер змінних напрямків, у Приазов'ї та на Донбасі вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі в західних і північних областях від +2 до +7°С, на південному сході від +10 до +15°С. Вдень повітря прогріється від +9 до +14°С, на південному сході від +18 до +25°С.

У четвер, 18 квітня, у більшості областей нашої країни очікується нестійка погода з дощами, а подекуди можливі грози. Вітер південно-західний із переходом на північний, 5-10 м/с. Температура повітря в західних і північних областях вночі становитиме від +2 до +7°С, вдень від +7 до +12°С. У східних і південних областях вночі від +9 до +14°С, вдень від +17 до +22°С.

У п'ятницю, 19 квітня, прогнозують невеликі дощі в північних і центральних областях країни та на Закарпатті, на решті території без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі в західних областях від +1 до +6°С, на поверхні ґрунту й місцями в повітрі заморозки від 0 до -4°С. На іншій частині території країни прогнозують від +5 до +10°С. Вдень в Україні повітря прогріється від +11 до +16°С.

У суботу, 20 квітня, очікуються сильні дощі в західних регіонах, а в Карпатах дощ із мокрим снігом. Невеликі дощі можливі у Приазов'ї та на сході країни. Вітер східний або південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +3 до +8°С, а у північних областях на поверхні ґрунту й місцями в повітрі заморозки від 0 до -3°С. Вдень температура повітря прогріється від +13 до +18°С, на крайньому заході від +8 до +13°С.

У неділю, 21 квітня, на всій території України очікується нестійка вітряна й дощова погода. Температура повітря вночі становитиме від +7 до +12°С, а вдень стовпчики термометрів покажуть від +13 до +22°С, на заході країни від +8 до +13°С.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 12 квітня, температура повітря у Києві за одну добу побила одразу три рекорди. Стовпчики термометра досягли позначки у +26,0°С, що на 1,9°С вище попереднього рекордного показника 1973 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.04.2024 14:17