Фото: Рixabay

Дощі і грози: у низці регіонів поточний тиждень завершиться негодою

У неділю, 16 червня, у переважній більшості областей погіршиться погода. Синоптики прогнозують дощі, гради й сильний вітер.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, негода омине лише західні області. Водночас у більшості південних, центральних та Харківській областях значні дощі, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Вітер північно-східний з переходом на південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі +12...+17°С, у західних областях +8...+13°С; вдень +20...+25°С, у східних та південних областях +23...+28°C.

Погода у Києві та області у неділю

У столичному регіоні в останній день поточного тижня пройде короткочасний дощ, місцями по області гроза. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі +12...+17°С, вдень +20...+25°С; у Києві вночі +15...+17°С, вдень +21...+23°С.

погода 16 червня

Прогноз погоди на 16 червня. Джерело: meteo.gov.ua

Раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Нагадаємо, 12 червня у столиці менш ніж за добу випало більше, ніж половина місячної норми опадів. Зливу такого масштабу в українській столиці спостерігали вперше за останні 30 років. Нічний і денний рівні склали 46 міліметрів опадів, а нормативний обсяг опадів за місяць — 74 міліметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 05:33