Фото: Pixabay

Дощі накриють майже усі регіони: синоптики розповіли про погоду на найближчі дні

Найближчими днями в Україні знизиться температура повітря, а атмосферний фронт спричинить дощі, місцями з грозами та шквалами.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Спочатку опади розпочнуться на заході країни, а згодом розповсюдяться й на інші регіони. Під час дощів подекуди не виключені грози та шквали. Внаслідок опадів температура трохи знизиться, але вже на вихідних з приходом молодого антициклону дощі припиняться, а тепло знову повернеться в Україну.

У четвер, 14 вересня, малорухомий атмосферний фронт стане причиною дощів у західних областях, а вдень також місцями у центральних та Київській областях.

"Можливі окремі грози, місцями не виключені шквали", — повідомив синоптик.

На решті території країни збережеться погода без опадів. Температура повітря вночі буде в межах +10…+15°C, на півночі Лівобережжя очікується +6…+11°C. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +25…+30°C, у західній частині буде +19…+24°C. Вітер південний, у західних областях західний, 5-10 м/с.

У п'ятницю, 15 вересня, вночі температура повітря становитиме +11…+16°C, вдень стовпчики термометрів покажуть +19…+24°C. Вітер південний із переходом на західний, 5-10 м/с, при грозах поривчастий.

"15 вересня, погодні умови визначатимуться малорухомим висотним циклоном. У більшості областей, окрім західної частини, пройдуть дощі, подекуди з грозами", — попереджає синоптик.

У суботу, 16 вересня, невеликі, подекуди помірні дощі пройдуть у східних та південних регіонах. На решті України буде без істотних опадів. У західних областях вночі та вранці місцями тумани. Вітер ослабне до 3-8 м/с. Температура повітря вночі опуститься до +7…+12°C, вдень буде досить тепло — +21…+26°C.

У неділю, 17 вересня, погоду в Україні визначатиме південно-західна периферія молодого антициклону.

"Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14°C, вдень +23…+28°C", — спрогнозував Кібальчич.

Нагадаємо, вчені зробили прогноз магнітних бур на перший місяць осені. Очікується, що у вересні сонячна активність буде на низькому рівні з невеликою ймовірністю активності класу M (R1-R2/мала-помірна) протягом усього прогнозованого періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.09.2023 14:18