Фото: Pixabay

Дощі не вщухають: де у понеділок очікуються опади

Новий робочий тиждень в Україні розпочнеться з ожеледиці та дощів. У деяких регіонах очікується й мокрий сніг.

Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр. Лише на Одещині та більшості західних областей буде без опадів.

Невеликі дощі вночі пройдуть у північних і центральних областях, на Сході очікується мокрий сніг. На Заході й Півночі країни очікуються шквали до 15-20 м/с. Загалом по Україні — вітер західний, 7-12 м/с.

Найпрохолодніше буде у східних регіонах (мінімальна температура -3°С на Луганщині вночі). Найвища температура — 7°С  (місцями на Заході та Півдні).

погода 17 грудня

Мапа Укргідрометцентру

Раніше народний синоптик Наталка Діденко повідомляла, що аж до Святвечора та до Різдва в Україні триматиметься тепла, але похмура погода. Сонця буде менше, опадів вистачатиме. Водночас погода на Новий рік істотно відрізнятиметься в різних регіонах. Якщо на Півдні країни, за прогнозом синоптиків, 31 грудня буде сонячно і +5°С, то в деяких північних областях очікується до -11°С.

Нагадаємо, наприкінці листопада у Києві синоптики зафіксували рекорд добової кількості опадів. Попередній найвищий показник спостерігали 40 років тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.12.2023 05:51