Фото: TrueUA

Довгоочікуване тепло повертається: у яких областях на вихідних прогріє до +22°С

Вже цими вихідними, 13-14 травня, синоптики прогнозують значне потепління. Попри те, що у більшості областей пройдуть дрібні дощі, температура повітря очікується у межах 20°С.

Про це повідомляється на сайті Українського гідрометеорологічного центру. Попри теплу погоду, у суботу та неділю синоптики прогнозують мінливу хмарність у більшості областей.

Погода на суботу, 13 травня

У цей день очікується тепла погода у всіх регіонах: на півночі, сході, півдні та в центральних областях температура вдень коливатиметься в межах від +19°С до +22°С. Однак у більшості областей небо буде затягнуте хмарами, зрідка з'являтиметься сонце.

Дещо холодніше очікується у деяких західних областях, зокрема, на Закарпатті, Івано-Франківщині, Львівщині та у Чернівецькій області — +16...20°С. На Закарпатті також пройде дощ. 

Погода на неділю, 14 травня

В останній вихідний тижня буде ще тепліше. Найбільше прогріє на сході, півдні та в центральних областях. Вдень температура повітря в цих регіонах становитиме +20…+22°С. 

На заході України, зокрема на Волині, Хмельниччині, Рівненщині, Львівщині буде на кілька градусів прохолодніше — +19…+22°С. Також прохолодніше буде і в Криму — вдень очікується +18…+20°С.

карта Укргідрометцентру

Карта Укргідрометцентру

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.05.2023 18:42