Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Дозвіл на удари німецькою зброєю по російській території не призведе до ескалації, — Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що дозвіл на удари німецькою зброєю по російській території не призведе до ескалації, адже йдеться про захист великих міст, таких як Харків.

Про це стало відомо з його інтерв'ю німецькій радіостанції Antenne Bayern. Політик наголосив, що це рішення було прийнято "ретельно" з "друзями й союзниками Німеччини", але наголосив, що потрібно бути обережними. 

"Ми впевнені, що це не сприятиме ескалації, тому що, як сказав президент США, мова йде лише про можливість захистити велике місто, наприклад, Харків", - зазначив Шольц.

Раніше, а саме 31 травня, прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що Україна отримала від Сполучених Штатів дозвіл на використання американської зброї для ударів по території Росії. Варто наголосити, що цей дозвіл поширюється тільки на території, що безпосередньо прилягають до Харківської області, де впродовж останніх кількох тижнів російські окупанти перетнули кордон та окупували прикордонні території. 

"Це значно посилить нашу здатність протистояти спробам Росії масово перетнути кордон", — наголосив Никифоров.

Нагадаємо, 3 червня міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що її країна планує передати Україні 24 винищувачі F-16. Їх усіх можна використати для ударів по цілях і об’єктах на території Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2024 10:51