Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Чому Німеччина дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ: відповідь міноборони

Німецький уряд пом'якшив заборону для України щодо ударів своєю зброєю по території Росії. Це спричинила адаптація держави до нових умов війни.

Таку заяву зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише ZDF.

Посадовець наголосив, що вважає правильним рішення дозволити українській армії уражати німецькою зброєю певні військові об'єкти на території РФ.

"Це те, що ми завжди робили від початку війни, яку Путін веде проти України. Ми адаптувалися до ситуації, адаптували нашу стратегію в кожному конкретному випадку", — додав Пісторіус.

Нагадаємо, 31 травня представник німецького уряду Штеффен Хебестрайт заявив, що уряд його країни надав дозвіл Україні на використання своєї зброї для ударів у відповідь по цілях на території країни-агресорки Росії. Він зауважив, що останнім часом російські загарбники атакували Україну з позицій у безпосередній близькості від російського кордону, особливо в Харківській області.

Раніше стало відомо, що Німеччина передає Україні ще один комплекс протиповітряної оборони Patriot та виділяє додаткові 500 мільйонів євро фінансової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 31.05.2024 21:59