Фото: ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Німеччина дозволила Україні атакувати цілі на території Росії своєю зброєю

Уряд Німеччини надав дозвіл Україні на використання своєї зброї для ударів у відповідь по цілях на території країни-агресорки Росії.

Про це повідомив представник уряду Штеффен Хебестрайт.

"Йдеться про звільнення української території, і ми домовилися з Україною, що зброя, що поставляється нами, буде використовуватися для цієї мети відповідно до міжнародного права. Разом із нашими найближчими союзниками та у тісному діалозі з урядом України ми постійно адаптуємо нашу підтримку до розвитку війни", — наголосив посадовець.

Хебестрайт зауважив, що останнім часом російські загарбники атакували Україну з позицій у безпосередній близькості від російського кордону, особливо в Харківській області.

"Ми переконані, що згідно з міжнародним правом Україна має право захищатися від цих нападів. З цією метою вона також може використовувати зброю, що поставляється для цієї мети, відповідно до своїх міжнародно-правових зобов'язань", — резюмував Хебестрайт.

Нагадаємо, 31 травня під час міністерської зустрічі НАТО у Празі заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна в цілях самооборони має право завдавати ударів по російській території. Йдеться про удари новітньою натівською зброєю.

До того ж міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що Україна має право застосовувати західну зброю, яку вона отримала від партнерів, для ударів по об'єктах, як розташовані на території країни-агресорки Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 13:20