Фото ілюстративне зі соцмереж

У Німеччині закликали прискорити початок переговорів щодо вступу України до ЄС

За оцінкою німецького уряду, Україна виконала всі вимоги щодо реформ для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу, тому країни ЄС мають швидко узгодити переговорні рамки.

Про це повідомила державний міністр Німеччини у справах Європи Анна Люрман, пише Tagesschau.

Зазначається, що переговорні рамки встановлюють керівні принципи для переговорів про вступ до ЄС. Вони є необхідною умовою для початку переговорів і мають бути одноголосно погоджені 27 країнами-членами Євросоюзу.

"На думку уряду Німеччини, Україна виконує всі вимоги для відкриття переговорів про вступ до ЄС у червні. Тому ми закликаємо всі країни-члени ЄС швидко узгодити переговорні рамки", — наголосила вона. 

Раніше, а саме 29 травня, видання Politico, посилаючись на європейських посадовців, заявило, що Україна та група країн Європейського Союзу хочуть розпочати переговори про вступ до того, як Угорщина перейме головування у Раді ЄС 1 липня.

За даними джерел видання, Бельгія, яка наразі головує в Європейському Союзі, хоче розпочати переговори з Україною наприкінці червня, оскільки є побоювання, що угорський комісар ЄС з питань розширення Олівер Варгеї може затягнути весь процес. Зазначається, що Будапешт послідовно виступає проти початку перемовин з Києвом щодо вступу до блоку, хоча формально їх не блокує.

Нагадаємо, 26 травня міністри оборони восьми країн Європейського союзу направили спільного листа до Європейської комісії, Спільної зовнішньополітичної служби ЄС, Європейського оборонного агентства та інших європейських країн, у якому запропонували план інтеграції України в європейську оборонну промисловість. З такою ініціативою виступили міністри оборони Данії, Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів і Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2024 11:51