Фото: Pixabay

У ЄС запропонували інтегрувати Україну в оборонну промисловість блоку

Міністри оборони восьми країн Європейського союзу направили спільного листа до Європейської комісії, Спільної зовнішньополітичної служби ЄС, Європейського оборонного агентства та інших європейських країн, у якому запропонували план інтеграції України в європейську оборонну промисловість.

Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

З такою ініціативою виступили міністри оборони Данії, Швеції, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів і Польщі.

"Ми пропонуємо якнайшвидше розробити план дій ЄС щодо інтеграції України в європейську оборонну промисловість. Серед іншого, це забезпечить доступ України до програм ЄС у сфері оборонної промисловості та оборонних інновацій. Посилена українська оборонна промисловість має важливе значення для України — і для нашої безпеки постачання в Європі", — заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Наголошується, що Європі потрібно побудувати промисловість, яка зможе задовольнити потреби держав-членів. Відтак, інтеграція України до європейського ОПК є дуже важливою. Зокрема, міністри наголосили на необхідності розбудови потужностей з технічного обслуговування на місцевому рівні в Україні через промислове партнерство та цілеспрямовані зусилля.

"Щоб це вдалося, ми повинні створити хороші рамки ЄС для побудови довгострокових і стратегічних промислових партнерств між українськими та європейськими компаніями. Данія зробила перший крок і заявила, що ми будемо інвестувати напряму в українську ОПК. Це беззастережно зміцнить Україну, якщо більше країн ЄС підтримають данські інвестиції та наслідуватимуть наш приклад", — зауважив Троелс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країна-агресорка Росія виробляє артилерійські снаряди приблизно втричі швидше, ніж західні союзники України. Зокрема, РФ обігнала Європейський союз та Сполучені Штати Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.05.2024 20:16