Фото: ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Росія втричі швидше виробляє артснаряди, ніж Євросоюз та США, — Sky News

Країна-агресорка Росія виробляє артилерійські снаряди приблизно втричі швидше, ніж західні союзники України. Зокрема, РФ обігнала Європейський союз та Сполучені Штати Америки.

Про це повідомляє Sky News, посилаючись на підрахунки консалтингової компанії Bain & Company.

Так, згідно з аналізом експертів, цього року Росія має намір виготовити 4,5 мільйона боєприпасів. Натомість США та країни Європи планують виробити лише 1,3 мільйона снарядів.

До того ж, як наголошують фахівці, російські снаряди є приблизно на чверть дешевшими за західні. Зокрема, середня вартість виробництва снаряда 155-мм становить близько 4000 доларів за одиницю, а вартість виробництва у РФ снарядів калібру 152-мм становить близько 1000 доларів за одиницю.

Своєю чергою українські воїни стверджують, що російські окупанти за кожен їхній постріл здатні випустити приблизно п’ять снарядів у відповідь. Проте Силам оборони вдалося навчитися використовувати менше снарядів, щоб уразити ціль..

"Часто одним–двома–трьома снарядами ми можемо повністю знищити ціль", — зазначив старший лейтенант Костянтин, командир артилерійської батареї 57-ї бригади, яка веде боротьбу з новим наступом ЗС РФ у Харківську область.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав про те, що Росія, можливо, активізує зусилля щодо закупівлі балістичних ракет з-за кордону, оскільки в деяких умовах ці ракети виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.05.2024 15:17