Storm Shadow. Джерело: Вікіпедія

Україна вже била по території Росії ракетами Storm Shadow: Мінстратегпром

Україна вже використовувала надані Великою Британією далекобійні ракети Storm Shadow. Їх застосовували для ударів по об'єктах на території Росії.

Про це заявив радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрій Сак в інтервʼю Bloomberg.

"Ми вже маємо прецедент. Наприклад, Велика Британія — вони вже раніше дозволили Україні використовувати ракети далекого радіусу дії Storm Shadow, які вони поставляють. І ми успішно їх використовуємо", — сказав Сак у відповідь на запитання про удари по цілях у глибині Росії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон 2 травня заявив, що Україна має право використовувати британську зброю для ударів по території Росії. У відповідь Росія пригрозила ударами по військових об'єктах Великої Британії.

Заступник голови радбезу Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив 10 травня, що в разі, якщо Україна битиме по території Росії ракетами Storm Shadow, росіяни можуть атакувати Велику Британію.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив 28 травня під час прес-конференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом у межах поїздки до Німеччини, що Україна має право уражати військові об'єкти на території Російської Федерації. Адже звідти окупанти здійснюють обстріли українських населених пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 17:30