Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Чи може Україна обстрілювати об’єкти на території Росії: гучна заява Макрона

Україна має право уражати військові об'єкти на території Російської Федерації. Адже звідки окупанти здійснюють обстріли українських населених пунктів.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон 28 травня під час прес-конференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом у межах поїздки до Німеччини. Слова французького лідера наводить n-tv.

Макрон сказав, що "ми повинні дозволити Україні нейтралізувати російські військові бази, з яких запускаються ракети". Він наголосив, що атаки на Україну здійснюють із території Росії.

Із наведених коментарів не зрозуміло, чи мав на увазі президент Франції використання західної зброї проти цілей у Росії, чи лише зброю, виготовлену українським оборонно-промисловим комплексом.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, своєю чергою, акцентував, що Україна "має всі можливості, згідно з міжнародним правом, робити те, що вона робить", а західні країни, які допомагають Україні зброєю, "виявили всі правила їх використання, які базуються на міжнародному праві".

Нагадаємо, що, за словами очільника дипломатії Європейського союзу Жозепа Борреля, країни Європейського Союзу продовжують обговорювати питання стосовно дозволу Україні завдавати ударів по російській території. Деякі країни вже розпочали знімати обмеження щодо цього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.05.2024 20:40