Колаж: TrueUA

Друга масштабна повітряна тривога за добу: Повітряні сили попереджали про ракетну небезпеку через зліт МіГ-31К

У середу, 5 червня, вдруге за добу на всій території України оголошували повітряну тривогу. З аеродрому "Ахтубінськ" злетів ворожий МіГ-31К.

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К з аеродрому "Ахтубінськ" (Астраханська область)", — попереджали військові.

У Повітряних силах ЗСУ також закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Моніторингові Telegram-канали прогнозували, що таким чином у рашистів проводиться чергове тренування чи підготовка. Вони вказували, що тривога триватиме 25-35 хвилин, тобто до 14:00 приблизно.

Мапа повітряних тривог була повністю "червона" та мала такий вигляд:

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Оновлено. О 13:42 військові оголосили про відбій загрози.

Раніше, приблизно півтори години тому, в Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння в деяких областях. Також розвідувальні БпЛА прямували на Харківщину в напрямку Дніпропетровщини.

Першу масштабну повітряну тривогу на території всієї України оголошували зранку о 07:14. О 07:42 Повітряні сили повідомили про відбій.

Нагадаємо, що в ніч на середу, 5 червня, російські окупанти атакували Україну 27 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони збили 22 безпілотники. Щоправда, на Полтавщині відбулося влучання в промисловий об’єкт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2024 13:40