Виступ Віктора Вітовецького. Джерело: Military Media Center

ДСНС оголосила про створення єдиної інформаційної системи укриттів

Державна служба з надзвичайних ситуацій за дорученням уряду та Ради національної безпеки й оборони створила єдину інформаційну систему "Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту". Це надасть громадянам можливість бачити найближчі та найзручніші для них укриття на єдиному ресурсі зі зручним інтерфейсом.

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький на брифінгу в Military Media Center.

Він зазначив, що до адміністрування системи планується залучити представників обласних, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також територіальних органів ДСНС. Надалі цю систему планують інтегрувати в мобільний застосунок "Дія". Відповідні переговори відомство наразі веде з Міністерством цифрової трансформації.

"Це перспектива ну декількох, можливо, днів чи тижнів, і ми зможемо побачити цей ресурс", — зауважив представник ДСНС.

Віктор Вітовецький додав, що офіційна державна база укриттів відрізнятиметься від аналогічних продуктів, які зараз функціонують в інформаційному просторі, оскільки її наповнення та верифікація, а також вимоги до адміністрування чітко регламентуватимуть.

Нагадаємо, наприкінці серпня київська влада ухвалила рішення про те, що доступ людей до укриттів у навчальних закладах Києва буде відкритим упродовж усієї доби. Безперешкодне перебування людей у захисних спорудах цивільного захисту під час повітряної тривоги мають забезпечити голови районних адміністрацій столиці та керівники закладів освіти Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 17:36