Фото: Київська міська прокуратура

Скандал із закупівлею овочерізок для київських укриттів: суд обрав запобіжний захід чиновниці

У понеділок, 11 вересня, Голосіївський районний суд Києва розглянув клопотання прокурорів Київської міської прокуратури про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади начальниці відділу Управління освіти Дніпровської районної держадміністрації. Її підозрюють у розтраті бюджетних коштів.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Зазначається, що суд задовольнив обидва клопотання: застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на два місяці та відсторонив її від посади на такий саме строк. 

Крім того, на вказану особу покладено ряд процесуальних обов’язків, а саме прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; утримуватися від спілкування з працівниками фірми-постачальника; здати на зберігання документи, що дають право виїзду за кордон.

Фото: Київська міська прокуратура

Скандал із закупівлею овочерізок: що відомо

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА підозрюють у розтраті бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тисяч гривень. Дії посадовиці кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва закупило для бомбосховищ шкіряні барабани. Йдеться про триста музичних інструментів на суму майже один мільйон гривень.

Варто відзначити, що у червні спеціальна комісія у Києві закінчила перевірку всіх 4655 сховищ. Лише 15% укриттів придатні "без зауважень".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2023 16:01