Наслідки ДТП у Києві. Джерело: Нацполіція

П'яна ДТП у Києві з двома загиблими: водійку та пасажира взято під варту (фото)

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою водійці та пасажиру автомобіля "Ауді". Це відбулося в межах провадження щодо смертельної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 14 листопада на вулиці Старокиївській у Києві.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури. Слідство встановило, що 20-річна підозрювана, перебуваючи за кермом "Ауді" у стані алкогольного сп’яніння, виїхала на смугу зустрічного руху та зіткнулася з автомобілем Toyota.

У результаті загинули 40-річний водій і 39-річний пасажир автомобіля Toyota. Після ДТП підозрювана разом із пасажиром "Ауді" покинули місце події та переховувалися від правоохоронців. Однак згодом обидвох затримали.

"Дії водійки кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинене у стані алкогольного сп’яніння, яке спричинило загибель декількох людей, і невиконання рішення суду щодо заборони кермування транспортним засобом. У червні цього року суд визнав її винною у вчиненні адміністративного правопорушення за кермування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та позбавив права перебувати за кермом терміном на один рік", — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі також зазначили, що дії пасажира, який допустив до керма автомобілем особу, що перебувала у стані алкогольного сп'яніння та не мала права на це, теж кваліфіковано за відповідною статтею Кримінального кодексу України.

Слідство також встановило, що пасажир "Ауді" перебуває у процесуальному статусі підозрюваного в межах іншого кримінального провадження за фактом створення та керівництва злочинною організацією з втягненням неповнолітніх у протиправну діяльність з метою заволодіння коштами громадян країн-членів ЄС через незаконні "Call-центри". У березні цього року суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а вже у червні чоловіка звільнили з-під варти у зв’язку з внесенням застави у розмірі 724 тисяч гривень.

 Згідно з ухвалою суду, обидва підозрюваних перебуватимуть під вартою під час слідства.

Нагадаємо, що у жовтні в Києві оштрафували дівчину, яка на авто їздила містом під час комендантської години. Порушниця з подругою хизувалися порушенням режиму у соцмережах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.11.2023 16:55