Дует жінок-астронавтів успішно вийшов у відкритий космос

16 СІЧНЯ 2020 09:48

Американські астронавти Джессіка Меїр та Христина Кук в середу під час виходу у відкритий космос з борту Міжнародної космічної станції провели успішні роботи по модернізації її енергосистеми, повідомило NASA.

При цьому дует жінок-астронавтів перевиконав завдання. Замість трьох вони демонтували чотири застарілих нікель-водневих акумулятора і встановили два нових, більш потужних літій-іонних.

Як повідомляє NASA, перед початком робіт у відкритому космосі у Христини Кук від шолома відкріпилася відеокамера і ліхтар підсвічування. Всі спроби прикріпити їх назад, які робилися у відповідності до інструкцій, успіхом не увінчалися.

Фахівцям із Центру управління польотами довелося контролювати дії Христини за допомогою відеокамери іншої астронавтки. Проблема виникла ще до початку робіт на зовнішній стороні станції.

Це вже другий вихід у відкритий космос жіночого дуету американських астронавтів. Вперше в історії за борт МКС відразу дві жінки виходили в жовтні минулого року. В ході перебування у відкритому космосі, яке тривало близько 6,5 години, Меїр і Кук успішно замінили один з енергоблоків на фермі МКС, який відповідає за зарядку зовнішніх акумуляторних батарей станції.

Меїр і Кук вийдуть у відкритий космос ще 20 січня для завершення всіх робіт по заміні акумуляторів. Після монтажу всіх нових акумуляторів, термін служби яких становить 10 років, енергопостачання МКС значно поліпшиться.

Як повідомляв TrueUA, ВМС США розроблять концепцію застосування великих надводних роботів.

Технології, 16.01.2020 09:48