Фото: Офіс генерального прокурора

Двічі "мінував" Офіс президента через відключення світла: киянин може загриміти до в'язниці на вісім років

Киянин, який двічі "мінував" будівлю Офісу президента, може потрапити до в'язниці аж на вісім років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. 

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно киянина за фактами свідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в урядовій будівлі", — пише прес-служба.

Повідомляється, що 28 листопада 2022 року обвинувачений двічі дзвонив на спецлінію 102 та повідомляв про замінування будівлі Офісу президента України у Києві. Правоохоронці встановили особу зловмисника та затримали. Ним виявився 51-річний місцевий житель.

Під час обшуку у квартирі чоловіка знайшли мобільний телефон, з якого було зроблено згадані дзвінки. Також у помешканні "мінера" були комуністична символіка та георгіївські стрічки, які, з його слів, належать його літній матері.

Фото: Офіс генерального прокурора

Свої дії чоловік пояснив невдоволенням через відключення електроенергії. Тепер же "псевдомінеру" загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі. Наразі горе "мінер" перебуває під вартою.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань від початку повномасштабної війни розслідує 1 206 кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ національної безпеки. До того ж ДБР відшукує майно країни-агресорки. Виявляє арсенали російських боєприпасів та військову техніку.

Суспільство, 20.01.2023 17:21