Двох чиновників засуджено до 6 років позбавлення волі за хабарництво

25 ВЕРЕСНЯ 2018 11:56

На Дніпропетровщині засуджено до 6 років позбавлення волі посадових осіб міської ради за отримання хабара, повідомляється на сайті ГПУ.

«Вироком Марганецького міського суду посадових осіб Марганецької міської ради визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб)», – йдеться у повідомлені.

Встановлено, що завідувач одного з відділів Марганецької міської ради за попередньою змовою із заступником міського голови, зловживаючи своїм впливом та службовим становищем, керуючись корисливим мотивом, вимагали та отримали від директора товариства з обмеженою відповідальністю неправомірну вигоду у сумі 46 тис грн за вирішення питання щодо погодження розміщення тимчасових споруд – павільйонів на території м. Марганець.

Публічне обвинувачення підтримувалось Нікопольською місцевою прокуратурою, яка довела вину хабарників у повному обсязі.

Суд призначив їм покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Події, 25.09.2018 11:56