Двохсотметровий хмарочос накренився після землетрусу в Венесуелі

22 СЕРПНЯ 2018 11:36

Недобудований 45-поверховий хмарочос у венесуельському Каракасі, відомий як «вежа Давида», сильно накренився після потужного землетрусу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ, юстиції та з питань миру Боліваріанської Республіки Нестор Реверол.

Будівництво хмарочоса, висота якого становить приблизно 190 метрів, було заморожене ще в 1994 році. Довгий час в покинутій будівлі жили безхатьки. Однак три роки тому всіх мешканців висотки виселили, і вона знову була порожня.

«Найвищі п'ять поверхів колишнього фінансового центру Confinanzas («вежа Давида»), які залишалися незайнятими протягом останніх трьох років, відхилилися на 25 градусів. Проводиться оцінка збитку, робляться прогнози», - написав глава відомства в своєму мікроблозі в Twitter.

Нагадаємо, що ввечері у вівторок, 21 серпня, в столиці Венесуели стався потужний землетрус магнітудою приблизно 6,3-7 балів (за оцінками кількох геологічних служб). Місцеві жителі поспіхом покинули свої будинки. Про загиблих і постраждалих поки не повідомляється.

Світ, 22.08.2018 11:36