Фото: ДБР

Двоє лісників на Закарпатті незаконно зрубали дерев на мільйони гривень

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом лісничим на Закарпатті за службову недбалість. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Встановлено, що лісник ДП "Берегівське лісове господарство" не проводив належного обліку зрубаної деревини. Через це підприємство втратило 215 кубометрів лісу вартістю 1,1 млн грн. Після повідомлення про підозру фігурант повністю відшкодував завдані збитки, переказавши 1,1 млн грн на рахунок підприємства.

Інший працівник ДП "Ясінянське лісомисливське господарство" допустив на ввіреній йому ділянці незаконну вирубку 88 смерек. Посадовець не забезпечив належну перевірку охорони лісу, не виявляв порушників та не доповідав керівництву про незаконні рубки.

Завдані збитки державі склали майже 800 тисяч гривень. Для відшкодування втрат бюджету готується клопотання про арешт майна підозрюваного.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру начальнику лісогосподарської дільниці ДП "Іршавське лісове господарство", який теж організовував незаконні рубки лісу на Закарпатті. За даними слідства, було зрубано понад 5 тисяч дерев цінних порід. Згодом незаконно зрубані дерева продали. Завдана шкода довкіллю склала понад 50,8 млн грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.03.2023 15:52