Фото: сторінка в Instagram Джамали

Джамалі вручили Шевченківську премію за альбом Qirim (фото)

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала стала лауреаткою Національної премії імені Тараса Шевченка. Церемонія нагородження відбулася 9 березня у київському драматичному театрі імені Івана Франка.

Відповідний указ оприлюднено на сайті Офісу президента. Розмір премії цього року склала 429 тисяч гривень. 

Українська співачка отримала Шевченківську премію за фольклорний альбом Qirim, який був презентований у травні 2023 року. До нього входить 14 кримськотатарських пісень із різних регіонів Криму. 

Джамала подякувала за визнання

"Лауреатка Шевченківської премії! Пишу ці слова і не вірю! Це справді та сама нагорода яку отримував Євген Станкович, Мирослав Скорик, Ліна Костенко, Борис Лятошинський, Василь Стус та багато інших великих постатей, які назавжди будуть єдиними та неповторними! Ні, це не сон! Знаєте, альбом QIRIM зазнав чимало страждань. Коли почалась повномасштабна війна усі записи залишились у студії під обстрілами. QIRIM — це і я, і мій батьківський дім; це і наша спадщина, і розуміння траєкторії руху в майбутнє. Тому що кожна пісня звучить як заповіт. QIRIM — це краса й велич минулого, яка оживає сьогодні", — написала Джамала на своїй сторінці в Instagram.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук Джамалу. Попередньо, Джамалу оголосили в розшук у Росії в середині жовтня 2023 року. Пропагандисти запевняють, що співачку звинувачують у поширенні "фейків" про російську армію. У листопаді Джамала була заочно заарештована російським судом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 09.03.2024 17:03