Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Спікер Палати представників Джонсон хоче зустрітися з Байденом перед обговоренням законопроекту про допомогу України

Спікер Палати представників Майк Джонсон має намір провести особисту зустріч з президентом Джо Байденом перед тим, як продовжувати обговорення законопроекту про фінансування України та Ізраїлю.

Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на джерело, близьке до Джонсона.

За інформацією джерела, Джонсон і його співробітники просили про зустріч з Байденом через високопосадовців Білого дому кілька разів за останні два місяці. Зокрема, останнє прохання про зустріч надійшло трохи більше тижня тому, за кілька днів до того, як Сенат ухвалив двопартійний пакет законів про національну безпеку вартістю 95 мільярдів доларів.

"Прохання Джонсона про зустріч стосувалися не обов’язково версії Сенату щодо додаткової допомоги, а радше загального шляху просування законодавчого пакету", — наголосили у NBC.

До того ж лідер більшості в Палаті представників республіканець Стів Скалізе заявив, що Байден нібито "відмовляється" зустрічатися з Джонсоном.

Водночас представник Білого дому вказав на непослідовність спікера і сказав, що Джонсону варто завершити переговори, які він веде сам з собою, і припинити відкладати потреби національної безпеки в ім'я політики.

"Ця мова тіла говорить: "Я знаю, що я в скрутному становищі. Будь ласка, виручіть мене", — заявило джерело з Демократичної партії.

У виданні також зазначили, що Байден зустрічався з Джонсоном та іншими лідерами Конгресу менше місяця тому, щоб обговорити двопартійну імміграційну угоду, яка б розблокувала допомогу Україні. Тоді Джонсон схарактеризував цю зустріч як "продуктивну".

Нагадаємо, спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон нещодавно розкритикував дану ініціативу і заявив, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

13 лютого президент Сполучених Штатів Джо Байден закликав Палату представників Конгресу негайно підтримати законопроект про виділення фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він наголосив, що "чекати більше не можна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 10:57