Фото: dialog.ua

Екс-командир "Азову" Жорін жорстко відповів Фаріон через її заяви у бік військових

Колишній командир полку "Азов", а нині — майор Збройних сил України, заступник командира Третьої ОШБр Максим Жорін, який розповідає про реальний стан речей на фронті, різко відповів народній депутатці VII скликання Ірині Фаріон з приводу мовного питання.

Лаконічну і влучну відповідь Жорін опублікував у своєму Telegram-каналі.

Скандальна заява Фаріон

Як відомо, Ірина Фаріон потрапила у скандальну ситуацію через мовне питання. Політикиня видала заяву про російськомовних воїнів ЗСУ. В інтерв'ю з Яніною Соколовою вона повідомила, що "не може назвати їх українцями".

"Категорично цього не приймаю, у мене запитання для них, що вам хлопці, заважає, коли ви такі моцні й ви такі дуже розумні, що вам заважає виконувати 29-ту статтю закону про Збройні сили України, ви хлопці знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо немає дисципліни — це зброд, а не армія", — сказала Фаріон

Та після зауважень Соколовської Ірина сказала наступне: "Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською мовою. Нехай назвуть себе назвуть руськими".

Реакція військових

На такі заяви відреагували й самі військові. Екс-командир "Азову" Максим Жорін жорстко відповів Ірині Фаріон з цього приводу, до того ж російською.

"Увага! Перший пост російською на цьому каналі! Спеціально для Ірини Фаріон. Никто тебе не давал права открывать рот в сторону бойцов "Азова", Третьей штурмовой или любого другого подразделения украинской армии. Поэтому просто иди ты н***й!" — написав Жорін.

Також військовий додав свою думку з приводу того, що діяльність пані Фаріон не є бездоганною.

"Правоохоронним органам вже давно час звернути увагу на діяльність цієї конченої п****и, яка розколює українське суспільство за ФСБшними методичками", — доповнив свій допис Жорін.

Нагадаємо, що висловлювання Фаріон викликали неоднозначну реакцію серед коментаторів у соцмережах. Одні погодилися з мовознавицею. Інших — обурили закиди на адресу військових, які захищають Україну.

Відомо, що наприкінці жовтня великий резонанс викликало відео з мережі, в якому київський таксист відмовився обслуговувати пасажирок українською мовою після того, як вони попросили це зробити. Чоловік припинив поїздку та виставив речі жінок із багажника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 23:42