Фото: Twitter Олексія Резнікова

Екс-міністр оборони знайшовся: стало відомо, чим тепер займається Резніков

Колишній міністр оборони України Олексій Резніков вирішив повернутися до адвокатської практики. Для цього йому відновили право на юридичну діяльність.

Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

"Право на заняття адвокатською діяльністю екс-міністра оборони України Олексія Резнікова поновлено згідно з п.1 ч.4 ст.31 Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" з 16 січня на підставі його заяви", йдеться у повідомленні.

Відповідні зміни внесено до його особистої картки в єдиному реєстрі адвокатів України.

Зазначається, що Резніков зупинив право на зайняття адвокатською діяльністю в березні 2020 року, одразу після призначення на посаду Віце-прем‘єр-міністра України Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно з інформацією, Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури (КДКА). До роботи у Кабінеті Міністрів він працював у юридичних фірмах і адвокатських об'єднаннях. З 2008 року також був депутатом Київської міської ради, заступником міського голови — секретарем Київської міської ради, заступником голови Київської міської державної адміністрації. У квітні 2014 року на позачерговому З’їзді адвокатів України в Одесі Резнікова було обрано одним із трьох членів Вищої ради юстиції (сьогодні Вища рада правосуддя) за квотою адвокатури.

Нагадаємо, народні депутати звільнили Олексія Резнікова з посади міністра оборони України 5 вересня 2023 року. Відповідне рішення підтримали 327 парламентарів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.01.2024 12:26