Фото: Pixabay

Експерти назвали міста Європи, де можна знайти "душевне благополуччя"

Багато людей вважають, що переїзд в інше місто чи навіть країну покращить якість їхнього життя. Комусь це не допомагає з низки різних причин, однак є ситуації, коли на новому місці людина дійсно знаходить себе і стає щасливішою.

Видання Еxpress із посиланням на The Social Hub опублікувало рейтинг європейських міст, які посідають передові місця у рейтингу "душевного благополуччя". Під час порівняння міст фахівці брали до уваги різні фактори, які впливають на наше життя.

Лідером серед міст у рейтингу став Копенгаген (столиця Данії). Далі йдуть Стокгольм (столиця Швеції), Осло (столиця Норвегії), Амстердам (столиця Нідерландів), Брюгге (Бельгія), Мюнхен, Гамбург (Німеччина), Цюрих (Швейцарія).

Копенгаген очолив рейтинг завдяки низькому рівню забруднення, чистому повітрю та високому рівню щастя. Данська столиця є дружелюбною ЛГБТК+ та має безліч пішохідних стежок та зелених насаджень, де можна проводити час на свіжому повітрі.

копенгаген

Фото: Pixabay

Крім цього, фахівці зазначили, що Копенгаген є фантастичним місцем для літнього відпочинку в місті, де є безліч неймовірних пам'яток. Однією з найпопулярніших міських визначних пам'яток на Tripadvisor є барвиста гавань датської столиці Нюхавн.

До того ж данська столиця є однією з найсприятливіших для велосипедистів міст Європи, де близько 49% жителів їздять на роботу на велосипеді.

Нагадаємо, раніше Україна через розв’язану росіянами війну опинилася на передостанньому місці в рейтингу найбезпечніших держав з індексом 75,1. Водночас Росія посіла останню сходинку. У 2021 році Київ увійшов у топ-100 розумних міст світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.04.2023 01:21