Фото: zahidnuy.kordon / Facebook

Екс-посадовець "Мотор Січі" попався на спробі допомогти "ухилянту" втекти за кордон

Правоохоронці затримали колишнього службовця АТ "Мотор Січ". Його підозрюють в організації та сприянні незаконному переправленню "ухилянтів" через кордон.

Про це повідомила Київська міська прокуратура. За даними слідства, посадовець в умовах воєнного стану та існуючої заборони перетину державного кордону чоловіками призовного віку безпідставно додав до переліку працівників підприємства сторонню особу.

Вищезгадані відомості підозрюваний використовував для підготовки пакета документів (листа про сприяння перетину кордону, наказу про відрядження), які необхідні для перетину кордону. Колишньому посадовцю було повідомлено про підозру, наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

"Крім того, в межах провадження повідомлено про підозру чоловіку, який скористався цією схемою та перетнув державний кордон. Йому інкримінують пособництво у службовому підробленні та використанні завідомо підробленого документа", — додає прес-служба.

Нагадаємо, раніше військком розповів, що чоловіки призовного віку, аби уникнути мобілізації, нерідко вдаються до хитрощів. Для цього вони вступають до вишів й навіть фіктивно одружуються. Часто громадяни шукають жінок з інвалідністю, беруть з ними шлюб та потім надають відповідні документи. Також військовозобов'язані українці починають вступати до вишів, училищ, щоб за статтею 23 "відкосити" від армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 03:24