Фото: FramePhoto

Екс-президента Бразилії звинуватили у підробленні довідки про вакцинацію від COVID-19

Поліція висунула звинувачення колишньому президенту Бразилії Жаїра Болсонару у фальсифікації даних про вакцинацію від Covid-19. Підроблений сертифікат про вакцинацію потрібен був йому для виїзду за кордон.

Про це повідомляє AP.

У виданні розповіли, що згідно із даними слідства, у 2022 році Болсонару, перебуваючи на посаді президент Бразилії, звернувся до свого помічника Мауро Сіда з проханням внести неправдиві дані в державну систему охорони здоров’я, щоб підробити сертифікат про вакцинацію від коронавірусу для себе і своєї 12-річної дочки. Документ був необхідний Болсонару для того, аби здійснити поїздку за кордон.

До того Мауро Сід дав свідчення правоохоронцям у яких підтвердив, що отримав відповідне завдання від Болсонару, але доручив його зробити комусь іншому. Відтак, вже коли неправдиві дані в державну систему охорони здоров’я були внесені, Сід роздрукував сертифікати в президентському палаці 22 грудня та особисто передав їх Болсонару. 

Правоохоронці зазначають, що окрім Мауро Сіда до схеми із підробки Covid-сертифікатів причетні ще 15 людей. Натомість адвокат колишнього президента всі звинувачення спростовує та називає їх "абсурдним".

"Весь світ знає особисту думку Болсонару щодо вакцинації. Перебуваючи на посаді президента, він був повністю звільнений від надання будь-яких сертифікатів під час своїх поїздок", — наголосив адвокат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Олаф Шольц повідомив про інфікування через два дні після завершення саміту Євросоюзу, який проходив 14-15 грудня у Брюсселі, на якому він, зокрема, контактував з лідерами 27 держав ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 11:29