Фото: Офіс президента

Зустріч із Зеленським скасовується? Президент Бразилії може достроково покинути США

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва може достроково покинути Сполучені Штати Америки через скарги на погане самопочуття. Зокрема, він скаржиться на сильний біль у стегні.

Про це передає CNN Brasil.

За даними ЗМІ, 20 вересня у нього було заплановано зустріч з президентом України Володимиром Зеленським та лідером США Джо Байденом.

Попри свій стан, да Сілва все ж планує зустрітись з ними, а вже після поїхати до Бразилії.

Відомо, що 14 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову зі своїм бразильським колегою Мауро Вієйрою. Вони обговорили розвиток двосторонніх відносин між країнами та узгодили спільні позиції напередодні Генеральної Асамблеї ООН.

Скандальна заява президента Бразилії про арешт Путіна

Відомо, що у березні цього року МКС видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у незаконній депортації дітей з України. Бразилія, як і ще понад 120 країн світу, які ратифікували Римський статут, має підпорядковуватися його рішенням, зокрема за ордерами на арешт підозрюваних у воєнних злочинах.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва на саміті G20 в Індії, який проходив 9-10 вересня, заявив, що за його президентства Путіна "ні за що не заарештують", і той може вільно їхати на наступний саміт G20 в Ріо-де-Жанейро у 2024 році. Але пізніше він "дав задню" і сказав, що питання арешту російського диктатора Володимира Путіна вирішуватиме суд. Лула да Сілва також повідомив, що планує "вивчити питання" Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, в Офісі президента України різко відреагували на заяву президента Бразилії щодо не арешту Путіна. Там вважають, що це неприйнятно, а Луїз Інасіо Лула да Сілва виступає за беззаконня "заради російських вбивць".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 03:26