Дмитро Тишлек. Фото з сайту Нацполіції

Екс-заступника голови Нацполіції Тишлека, у родичів якого знайшли громадянство РФ, призначили на нову посаду, — ЗМІ

Колишнього заступника очільника Національної поліції України Дмитра Тишлека, у якого журналісти виявили зв’язки з кримінальним авторитетом та Росією, призначили на нову посаду. Відомо, що лише 19 грудня він написав рапорт на звільнення з попередньої.

Про це інформує hromadske із посиланням на відповідний наказ, який є в розпорядженні редакції.

У документі вказується, що звільнення Тишлека затвердив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Водночас того ж дня голова Нацполіції Іван Вигівський призначив його радником голови організаційно-аналітичного відділу Департаменту забезпечення діяльності голови Нацполіції.

Посадовий оклад Тишлека становить 7600 гривень, також йому надходитиме оплата за специфічні умови проходження служби — 100% основного окладу.

У коментарі журналістам речниця Національної поліції Олена Бережна повідомила, що це призначення нібито є тимчасовим процедурним моментом. Вона додала: "Надалі Дмитро Тишлек займатиметься науковою діяльністю, не на посаді радника".

Скандал із Тишлеком

Наприкінці жовтня Bihus.info опублікували розслідування про Тишлека. У його дружини знайшли російський паспорт, до того ж вона нібито відвідувала окупований Крим. За даними журналістів, сам Тишлек орендував житло в російського бізнесмена і безкоштовно "підживав" у партнера російського кримінального авторитета.

1 листопада комісія Міністерства внутрішніх справ почала перевірку після публікації ЗМІ. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, Тишлек сам тоді подав заяву до Державного бюро розслідувань, у якій попросив ретельно розібратися в тому, що було викладено в журналістському розслідуванні.

15 грудня ЗМІ повідомили, що Тишлек 29 листопада повернувся до роботи, а розслідування Нацполіції "не виявило підстав для звільнення". Його відсторонювали з 28 жовтня до 28 листопада.

Нагадаємо, 26 грудня у ДБР на запит журналістів повідомили, що продовжують вести досудове розслідування стосовно колишнього заступника голови Національної поліції Дмитра Тишлека у кримінальному провадженні за статтею "Незаконне збагачення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.12.2023 00:43