Фото ілюстративне. Джерело: ArmyInform

Електронний документообіг у військових лікарських комісіях: нардеп розповів, коли він запрацює

В Україні триває організація електронного документообігу для військово-лікарських комісій. Його головна мета — спростити отримання документів військовими.

Про це розповів народний депутат від фракції "Слуга Народу", голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Заплановано, що електронний документообіг повноцінно запрацює за декілька тижнів. До цього часу медичні працівники, відповідальні за процес, будуть мати електронні підписи для реєстрації та роботи в системі", — зазначив він.

Електронний документообіг спрощує:

  • облік військовослужбовців, що прибули на стаціонарне лікування;
  • отримання довідки про обставини травми;
  • отримання постанови військово-лікарської комісії про потребу у відпустці;
  • отримання постанови військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, що 25 серпня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження електронного документообігу для проходження військово-лікарської комісії. В Міноборони тоді зазначили, що для покращення якості медичного обслуговування та спрощення процедур реалізації постанов військово-лікарських комісій для захисників України затверджено порядок здійснення обміну медичними й іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров’я, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 11:07