Фото: "Енергоатом"

"Енергоатом" застрахував усі українські АЕС: у компанії назвали причину

"Енергоатом" застрахував усі чотири атомні станції України від ядерного інциденту на понад п'ять мільярдів гривень. Згідно з договором, страхування щодо Запорізької АЕС надається після звільнення станції від російських окупантів.

Договір уклали у червні цього року, повідомила прес-служба "Енергоатом".

У компанії зазначили, щодо інших українських АЕС страхування діє повною мірою. Компанія, наголошує, що дотримується усіх вимог національного та міжнародного законодавства щодо страхування цивільної відповідальності за заподіяну ядерну шкоду та робить усе можливе для запобігання настання страхового випадку в умовах збройної агресії РФ проти України та захоплення країною-терористкою найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС.

"Енергоатом не контролює дії окупантів та не здійснює управління реакторними установками відповідно до вимог українського ядерного законодавства, а відтак і не може нести відповідальність за всі ядерні ризики, які можуть виникнути на окупованій ЗАЕС", — зазначили у компанії.

Нагадаємо, Сили оборони цілком серйозно розглядають можливість російської диверсії на Запорізькій атомній електростанції. Військові постійно відстежують ситуацію та інформують про стан справ на станції. У Генштабі запевнили, що українські захисники мають достатньо засобів захисту, які будуть потрібні у випадку підриву ЗАЕС. Тож спеціальні підрозділи зможуть продовжувати виконувати завдання.

Тим часом очільник української розвідки Кирило Буданов зробив несподівану заяву щодо теракту на ЗАЕС. В інтерв'ю The Times він сказав, що загроза починає спадати, оскільки до цього призвели "певні публічні та непублічні дії в цій сфері".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2023 17:26